La EURO 2024, competiția nu a fost doar despre fotbal, ci și despre descoperirea celor mai delicioase preparate culinare din țările participante. În confruntarea culinară dintre țările participante la EURO, microbiștii au decis care sunt cele mai bune preparate tradiționale ale echipelor în competiție. România s-a clasat printre primele locuri, fiind apreciată pentru sarmalele cu mămăligă, un deliciu gustos și apreciat în întreaga regiune.
Toate delicatese au fost evaluate și apreciate de spectatori și de participanți pentru diversitatea și autenticitatea lor culinară, demonstrând încă o dată că EURO 2024 a fost o oportunitate perfectă pentru a descoperi nu doar talentele fotbalistice, ci și bogăția culturală gastronomică a Europei. Iată pe ce loc se clasează România, dar și cine este pe locul unu!
Citește și: ROMÂNIA-BELGIA SE JOACĂ SÂMBĂTĂ LA KOLN. TOT CE TREBUIE SĂ ŞTII DESPRE AL DOILEA MECI DE LA EURO 2024
România a ocupat locul cinci în duelul culinar al echipelor de la EURO 2024, datorită aprecierii pentru sarmalele cu mămăligă. Străinii au fost fascinați de modul în care acest preparat îmbină o varietate de arome, considerându-le sarmalele drept cea mai iubită mâncare tradițională a țării noastre.
Locul patru în clasamentul mâncărurilor preferate este ocupat de Spania, cu celebrul său preparat, paella. Această mâncare, bazată pe orez și îmbogățită cu arome de șofran, este adesea asociată cu regiunea Valencia, dar este apreciată și pregătită în diverse variante în toată țara. Paella poate include diverse tipuri de carne sau fructe de mare, fiind extrem de populară atât printre localnici, cât și în rândul turiștilor în căutare de experiențe culinare autentice în Spania.
Italia ocupă locul trei în topul preferințelor culinare cu celebrul său preparat, spaghetele carbonara. Această rețetă tradițională poate fi savurată în restaurantele italiene autentice, fiind apreciată în întreaga lume. Carbonara autentică este pregătită cu ou, guanciale (un tip de slănină italiană) și pecorino romano, oferind o experiență culinară italiană autentică și delicioasă.
Anglia s-a clasat pe locul secund în topul preferințelor culinare cu faimoasa lor rețetă de fasole pe pâine prăjită, un preparat simplu, dar deosebit de gustos, apreciat de 14% dintre microbiști.
În fruntea clasamentului se află Turcia cu celebrul kebab turcesc, preparat cu carne de miel, vită sau pui gătită la rotisor. Acest deliciu tradițional a captivat inimile microbiștilor și este considerat una dintre cele mai apreciate mâncăruri din patrimoniul culinar al Turciei.